MATERIAL

Allt material är av hög kvalitet för att motsvara kraven som ställs på offentlig utrustning för utomhusbruk.

Trä
Senvuxen furu med god rötbeständighet, mekaniskt hållfasthet och lämplig för bruk utomhus. Stor andel kärnved som med naturlig impregnering gör att den är tålig mot rötangrepp. För att ytterligare förlänga livslängden behandlas träet med en miljövänlig impregnering.

Skivmaterial
Vi använder HPL (High pressure Laminate) som är mycket slitstark, med lång livslängd och underhållsfri. Plywooden är vattenfast björk i dimensionerna 12-24 mm. Plywooden är i huvudsak laserad för att behålla trästrukturen.

Metall
För att livslängden på produkterna ska vara så lång som möjligt är inte träet i kontakt med marken, istället används markförankringar i galvaniserat stål. Övriga ståldetaljer är tillverkade i rostfritt eller förzinkat stål. Beroende på
användningsområde kan de även vara pulverlackerade.

Skruvar & rep
Samtliga skruvar är rostskyddsbehandlade. Linor och klätternät är av kombityp och tillverkade av nylon runt stålvajer som ger hög hållfasthet mot mekanisk nötning och slitage.

Ytbehandling
Allt färgat trämaterial är behandlat med en miljövänlig pigmenterad lasyr och ett lager färglöst så kallat UV-filter för att färgen ska stå mot solljusets blekning.

Produktåtervinning
Alla våra produkter är tillverkade av råvaror där största möjliga hänsyn tagits till materialets tekniska prestanda samt minsta möjliga miljöpåverkan under produktens livslängd. Alla produkter består av komponenter som enkelt kan skiljas från varandra.